Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Συνεχίζει και κλιμακώνει την τρομοκρατία η τρικομματική κυβέρνηση σε βάρος των δίκαιων διεκδικήσεων και αιτημάτων των Ναυτεργατών που παλεύουν για την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών τους σε μια σειρ ά πλοία στον χώρο της Ακτοπλοΐας.

Τελευταίο κρούσμα της βίας, της τρομοκρατίας και της καταστολής είναι η σύλληψη των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι της Ραφήνας Κροκίδη Νίκου και Μπανάσιου Απόστολου με το γελοίο επιχείρημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Η αλήθεια για τα γεγονότα της Ραφήνας είναι τα παρακάτω: 

Με παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ όλο το κατώτερο πλήρωμα καταστρώματος του πλοίου « PENELOPE A » από τις 06.30 το πρωί οργανωμένα κατήλθε σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Για τον σκοπό αυτό κατέθεσαν έγγραφο με τις υπογραφές τους στο Λιμεναρχείο Ραφήνας και στον Πλοίαρχο του πλοίου. Κατά συνέπεια και τυπικά και ουσιαστικά τήρησαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία για την κάθοδό τους στην επίσχεση εργασίας.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι παράνομη και καταχρηστική η κράτηση των στελεχών της ΠΕΝΕΝ και τυχόν επίκληση της πολιτικής επιστράτευσης (επίταξη) για να παραπεμφθούν στην αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον των δικαστηρίων δεν νομιμοποιείται.

Καταδικάζουμε την στάση της τρικομματικής κυβέρνησης, του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, των Λιμενικών και Δικαστικών αρχών που τάχθηκαν στο πλευρό των εφοπλιστών νομιμοποιώντας την παρανομία, την καταστρατήγηση της νομοθεσίας και των ΣΣΕ.

Ο αυταρχισμός , η επίδειξη πυγμής και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Οι αγώνες της ΠΕΝΕΝ και των Ναυτεργατών θα συνεχισθούν, τόσο ενάντια στην απλήρωτη Ναυτική εργασία, όσο και ενάντια στην εφοπλιστόδουλη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική η οποία συστηματικά καταστρέφει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του Ναυτεργατικού μας κόσμου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: