Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Βλάβη Ε/Γ-Τ/Χ «FLYING CAT III» στη Μύκονο

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ «FLYING CAT III» Ν.Π. 10562, το οποίο είχε καταπλεύσει στον παλαιό λιμένα Μυκόνου, προερχόμενο από ν.Τήνο, και θα απέπλεε με προορισμό την Τήνο και τη Ραφήνα, ότι κατά την εκκίνηση των μηχανών του πλοίου η δεξιά μηχανή διέκοπτε τη λειτουργία της.
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «FLYING CAT III» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και έκδοσης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης, επιθεώρησής του και προσκόμισης του προαναφερόμενου πιστοποιητικού, επετράπη ο απόπλους του πλοίου, στις 16:10, για τη συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του με 171 επιβάτες.

Πλεον μπορούμε να μιλάμε για μη αξιοπιστία του ταχυπλόου καθως και για πρόχειρη επισκευή των προηγούμενων βλαβών διοτι υπήρξαν 4 βλάβες στην ίδια μηχανή (δεξια) μέσα σε 3μιση μήνες[13/5/2011, 10/7/2011, 15/7/2011, 21/8/2011] !

2 σχόλια:

Beast είπε...

θα έπρεπε τουλάχιστον το blog της Ραφήνας να είναι πιο ενημερωμένο για τις βλάβες των πλοίων στο λιμάνι της.Η βλάβη δεν ήταν στην δεξιά μηχανή.Και για τις πρόχειρες επισκευές υπάρχουν πιστοποιητικά απο το λιμεναρχείο και τον νηογνώμονα.Δεν νομίζω να τα δίνουν έτσι!!

Ορφέας είπε...

Το κείμενο της βλάβης στις 21ης Αυγούστου 2011, όπως και των υπολοίπων βλαβών του πλοίου και όλων των πλοίων της Ραφήνας, είναι αναδημοσιευμένα απο το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οπότε δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφισβήτηση οτι όλες οι βλάβες του Flyingcat 3 φέτος είναι στην δεξιά μηχανή. Τα λεγόμενα σας περι βλάβης σε άλλο σημείο του πλοίου είναι ψευδείς και έχετε ενημερωθεί λανθασμένα.

Ορίστε και το link απ' οπου αναδημοσιεύτηκε το κείμενο απο την Ελληνική Ακτοφυλακή:
http://www.hcg.gr/node/1148