Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Καθυστέρηση κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ» στη Ραφήνα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ» Ν.Π. 9939, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Μύκονος – Τήνος - Άνδρος) με 1.257 επιβάτες, ότι η προσέγγισή του στο λιμένα Ραφήνας, ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Αρχικά έγιναν προσπάθειες πρόσδεσης, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ αργότερα το πλοίο κατάφερε να προσεγγίσει και να αποβιβάσει ορισμένα οχήματα και επιβάτες, αποπλέοντας όμως αιφνιδίως διότι δεν ήταν εφικτό να κρατηθεί από τις άγκυρές του.

Το πλοίο προσέγγισε εκ νέου το λιμένα Ραφήνας στις 21:54, όπου προσέδεσε και αποβίβασε ασφαλώς τους υπόλοιπους επιβάτες και τα οχήματα, ενώ μετά από ημερολογιακή εγγραφή του Πλοίαρχου και των επικρατουσών δυσμενών καιρικών συνθηκών, απέπλευσε για ασφαλές αγκυροβόλιο στον όρμο του Μαραθώνα.









Καθυστέρηση κατάπλου Ε/Γ –Ο/Γ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στο Μαρμάρι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ομοίως, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Ν.Π. 12061, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μαρμάρι, με 629 επιβάτες, ότι μετά από δύο προσπάθειες πρόσδεσής του στο λιμάνι, κατάφερε να δέσει, χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η αποβίβαση όλων των επιβατών και οχημάτων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ο Πλοίαρχος απέπλευσε για ασφαλές αγκυροβόλιο στο λιμένα Μαρμαρίου με 65 επιβάτες και κατόπιν αρκετών ανέφικτων προσπαθειών πρόσδεσης, προσέγγισε τον όρμο «ΦΥΓΙΑΣ» πλησίον της περιοχής του Μαρμαρίου, ενώ λίγες ώρες αργότερα προσέγγισε εκ νέου το λιμένα Μαρμαρίου όπου και προσέδεσε, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες και τα οχήματα.









Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή

Δεν υπάρχουν σχόλια: